Nötig och läcker
10-12 pers
Chokladbotten:
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl socker
fyllning:
1 burk marshmallow fluff
2 dl jordnötssmör
3 dl rostade jordnötter
1 burk karamelliserad mjölk
chokladsmörkräm:
200 g mörk choklad
4 äggvitor
2 dl socker
250 g rumsvarmt smör
Kolasås:
1 dl farinsocker
1 ½ dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vaniljsocker, mjölk och ägg.
Blanda de övriga torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner smörblandningen.
Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
Täck botten på din springform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda chokladbotten i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du delar den i tre delar.
Blanda ihop marshmallow fluff och jordnötssmör så du får en seg nougat.
Varva varje lager på tårtan med nougaten, karamelliserad mjölk och jordnötter.
Ställ tårtan i kylskåpet medan du förbereder smörkrämen.
Grovhacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad.
Vispa upp äggvitorna i en bunke till ett styvt skum.
Sätt bunken över ett vattenbad och häll i socker, vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen är sval.
Vispa i lite av smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
Häll sedan ner lite i taget av den smälta chokladen under fortsatt vispning.
Spackla tårtan med smörkrämen och spara lite till att spritsa ovanpå tårtan som dekor.
Nu är det dags för kolasåsen.
Blanda farinsocker och grädden i en kastrull.
koka upp under omröring i cirka 10 minuter tills såsen tjocknat.
Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den på din tårta.
Dekorera med spritsad smörkräm och nötter.