torsdag 24 januari 2019

Sötsur fläskgryta



Sötsur Fläskgryta med Cashewnötter
Serveras med ris och sesamsoja.
En asiatisk inspirerad fläskgryta med fantastiska smaker.

Grytan är 2sp/portion

6 Port.

500 g strimlad släskytterfilé
2 msk riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1/2 hackad chili
1 pak choi
1 röd paprika
1 purjolök
250 g champinjoner
2 hyvlade morötter
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk honung
3 dl vatten
2 köttbuljong tärningar
Cashewnötter

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningar.
Förbered alla grönsakerna.
Riv ingefäran, vitlöken och hacka chili.
Strimla pak choi, paprika och purjolöken.
Dela champinjonerna i klyftor och hyvla moroten med en potatisskalare.
Strimla fläskytterfilén i tunna strimlor.
Blanda tomatpuré, vinäger, buljong, vatten, honung och soja i en bunke.

Nu är det dags att börja steka.
Bryn fläskytterfilén i olja i en varm panna och tillsätt sedan ingefära, vitlök och chili.
Nu kommer det gå fort, tillsätt sedan grönsakerna och rör om.
Häll över såsen och stek snabbt på hög värme.
Smaka av och tillsätt sist cashewnötter.

Servera med kokt ris och soja med sesamfrö.