Ostkaka är nog mångas favorit, min egna påhittade variant på ostkaka har blivit ett favorit mellanmål/lunch. Väldigt mättande!
Smidigt och enkelt att göra i matlådor av glas, bara ta fram från kylen eller frysen när man blir sugen.
Krämig och god!
[Hela satsen blir 15 sp]
[6 port = 3 sp 8 port= 2 sp]
6-8 port
4 ägg
½ dl sötströ
(går lika bra med lättströ eller strösocker)
½ dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
3 dl laktosfri mellanmjölk
(går bra med vilken mjölk som)
500 g Larsa yoghurt 0%
1 krm vaniljpulver
2 droppar bittermandelarom
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
(175 varmluft)
Vispa ägg och sötströ poröst.
Vispa sedan snabbt i mandelmjöl, vetemjöl och vaniljpulver.
Tillsätt sist mjölk, bittermandelarom och yoghurt, vispa snabbt ihop.
Smöra formen med lite flytande margarin.
(Jag använde mig av ikeas glas matlådor men går lika bra med en ugnsform eller engångsform.)
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter.
Låt svalna!
(Jag hade jordgubbssylt till från märket "HEALTHYCO", perfekt tillbehör där 100 g endast är 2 sp)
ENKELT OCH SÅ OTROLIGT GOTT!