En dessert helt i min smak!
Ikväll bjuder jag er på mitt fantastiskt goda och super enkla recept på cheesecake med hallon.
Krämig och läcker dessert som passar både till hemmakväll så som till festen.
Jag använder mig av hallon, eftersom hallon är min favorit tillsammans med cheesecake.
Helt klart en ny favorit här hemma!
{3 sp/cheesecake- utan choklad}
12 st
Botten:
6 st digestive kex (utan socker)
20 g Margarin, 60%
Fyllning:
300 g Philadelphia Light
1½ dl lättströ
½ tsk vaniljpulver
1 msk vetemjöl
1 tsk citronskal (kan uteslutas)
2 stora ägg
Hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
(varmluft 160 grader)
Krossa kexen fint och lägg i en bunke.
Smält margarinet och häll i bunken, blanda kex och smör.
Lägg en matsked av smulorna i botten på dina formar.
(jag använde både silikonformar och pappformar, så funkar med båda.
Dom på bilden är från hjärtformade silikonformar)
Tryck ut i botten på dina formar till ett jämt lager.
Grädda i ugnen 5 minuter.
Vispa ihop alla ingredienserna förutom äggen och hallonen till en smidig smet, vispa sedan ner ett ägg i taget.
Lägg några hallon i formarna och fördela sedan färskost blandningen över hallonen.
Grädda mitt i ugnen cirka 15-20 minuter.
Låt svalna helt och ställ i kylen tills ni ska servera dom, så att dom sätter sig.
Jag garnerade med hjärtformad choklad (2sp/st) och ett hallon.
Lycka till <3