En enkel och snabblagad Indisk inspirerad kycklinggryta med smak av curry & mango.
Super läcker till både vardag som till helgen.
[5 sp/port för gryta, ris ej inräknat]
4 port
2 stora kycklingbröstfilé, ca 450 g
1 stor gul lök
1 äpple
(jag använde ett rött sött äpple)
1 msk santa marias curry Mango
(går lika bra med vanlig curry)
1 tsk mald spiskummin
1 tsk santa maria kanel Ceylon
(går även bra med vanlig kanel)
2 tsk mald ingefära
2 tsk rapsolja
400 g kokosmjölk, lätt
2 dl vatten
2 msk japansk soja
1 röd chili
2 msk mango chutney
2 msk ljus redning
salt o peppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och äpple i små bitar, strimla kycklingfilén i smala strimlor.
Fräs lök och äpple i en panna med rapsolja tills det blivit lite mjukt.
Pudra över curry och spiskummin, låt fräsa ytterligare en minut.
Tillsätt strimlad kyckling och rör runt.
Blanda sedan i vatten, soja, ingefära, kanel, kokosmjölk och låt koka upp.
Skär den röda chilin på längden och spara ena halvan till garnering.
Lägg i den halva chilin och mango chutney, låt grytan sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter.
Red grytan med ljus maizena och låt sjuda på svag värme 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera din snabblagade Indiska gryta med
kokt ris och hyvlad gurka & garnera med hackad chili!