Enkel och god Sockerkaka med naturliga produkter.
Helt sockerfri!
{ 3 sp/bit }
10 port
50 g Bregott mellan
1 dl osötad mandelmjölk
2 ägg
2 dl sötströ
2 krm Vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 ½ dl Vetemjöl
(rivet skal från 1 citron)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
(varmluft 150 grader)
Smöra en form lätt, jag använder mig av en normalstor brödform.
Smält bregott i en kastrull och häll sedan i mandelmjölk, låt svalna.
Separera äggvitan och gulan, vispa upp vitorna till ett hårt skum.
Vispa gulorna, sötströ och vaniljpulver poröst.
Blanda sedan i äggvitorna försiktigt med en slev.
Blanda samman mjöl och bakpulver, häll sedan i det i smeten tillsammans med den svalna smörblandningen.
Vill man ha mer smak tillsätt rivet skal av en citron.
Vill man ha mer smak tillsätt rivet skal av en citron.
Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 minuter, känn med en sticka.
Låt kakan svalna.