måndag 4 mars 2019

Enkel Sockerkaka

Enkel och god Sockerkaka med naturliga produkter.
Helt sockerfri!

{ 3 sp/bit }

10 port

50 g Bregott mellan
1 dl osötad mandelmjölk
2 ägg
2 dl sötströ
2 krm Vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 ½ dl Vetemjöl
(rivet skal från 1 citron)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
(varmluft 150 grader)
Smöra en form lätt, jag använder mig av en normalstor brödform.
Smält bregott i en kastrull och häll sedan i mandelmjölk, låt svalna.
Separera äggvitan och gulan, vispa upp vitorna till ett hårt skum.
Vispa gulorna, sötströ och vaniljpulver poröst.
Blanda sedan i äggvitorna försiktigt med en slev.
Blanda samman mjöl och bakpulver, häll sedan i det i smeten tillsammans med den svalna smörblandningen.
Vill man ha mer smak tillsätt rivet skal av en citron.
Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 minuter, känn med en sticka.
Låt kakan svalna.