Finns det något bättre än nybakade scones till helgen :)
Här har ni mitt enkla och supergoda recept på klassiska scones.
Går såklart att smaksätta med vad som passar en, tex: kardemumma, vanilj, apelsin, blådär.
Listan är lång <3
{2 sp/scones}
12 st
2 dl vetemjöl
½ dl kokosmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin 60%, rumsvarmt
(går även bra med andra margarin/smör)
2 dl laktosfri mellanmjölk
(går såklart bra med vanlig mjölk)
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
(varmluft 225 grader)
Jag använde mig av en muffinsplåt men går även bra att bara använda en plåt med bakplåtspapper.
Men använder du en muffinsform, smöra den lite lätt.
Blanda vetemjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tärna margarinet och lägg ner i mjölblandningen, nyp snabbt ihop till en smulig massa.
Häll i kall mjölk och arbeta snabbt och lätt ihop till en deg/klibbig smet.
Låt degen stå och vila 2 minuter.
Skedda upp i muffinsplåt eller på bakplåtspapper, blir 12 stycken.
(tänk på att dom jäser i ugnen)
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.
Låt svalna något!
Servera en god marmelad och ost till, eller varför inte färskost!
MUMS....