fredag 15 mars 2019

Morot & Apelsin marmelad

Egen kokt och enkel Morot & Apelsin marmelad!
Lyxa till helgen med din egna marmelad som passar till det mesta tex. scones, frukostfrallor eller till ostbrickan. <3
Jag räknar denna marmeladen som fri från sp, men det är delade meningar om det när det gäller kokning av frukt. Så det gör man som man vill :D

1 sats

3 morötter
1 apelsin
1½ dl lättströ
2 dl vatten
3 gelatinblad

Gör så här:

Skala morötterna och riv dom fint med ett rivjärn, lägg ner i en kastrull.
Tvätta apelsinen och riv skalet fint, skala apelsinen och hacka fruktköttet fint.
Lägg ner i kastrullen och häll i vatten och lättströ.
Låt det småkoka i cirka 15 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
När marmeladen kokat i 15 minuter stänger du av plattan och rör ner gelatinbladen.
Häll upp i rena burkar och låt stå kallt i kylskåpet minst 2 timmar.

Njut!