onsdag 13 mars 2019

Saftig chokladkaka med rice krispies

Choklad är nog det bästa som finns, idag tänkte jag dela mitt recept på min saftiga Chokladkaka med rice krispies!
Otroligt god att äta precis som den är eller med en klick grädde.
Går även bra att smaksätta kakan med tex; apelsin, nötter, kokos, kanel m.m.
{2 sp/bit}


12 bitar

50 g Margarin
½ dl lättmjölk
2½ dl lättströ
½ dl kakao
1 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 dl rice krispies
½ tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
(varmluft 200 grader)
Smält margarin i en kastrull, blanda sedan i mjölk och låt låt svalna något.
Blanda sedan i lättströ och kakao. 
(jag kör med en elvisp på lägsta hastighet)
Kör sedan ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljpulver, salt och rice krispies i en bunke och häll i din chokladblandning.
Rör om försiktigt.
Häll smeten i en smord springform ca 24 cm, grädda i nedre delen av ugnen cirka 8-10 minuter.

Låt svalna!
Servera kakan precis som den är eller med en klick grädde och frukt :)