Älskar du också Paj lika mycket som jag :)
Idag blev det en matpaj med överbliven pulled pork jag gjorde i veckan.
Går såklart lika bra med färdig köpt pulled pork.
Krämigt och gott täcke, med det saftiga från köttet och det knapriga pajskalet ;)
Enkelt och så otroligt gott!
{10 sp/port}
6 port.
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
50 g Margarin, rumsvarmt
(använde margarin till denna paj eftersom den blir lite krispigare)
½ dl yoghurt
(använder larsa 0% men går bra med annan yoghurt också)
1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
300-400 g pulled pork
1 liten burk majs
Täcke:
2 dl fraiche 5%
3 msk lätt majonnäs
3 dl riven mager ost
Gör så här:
Börja med pajdegen, mät upp mjöl och lägg i en bunke.
Tillsätt rumsvarmt margarin i mindre bitar och nyp ihop med mjölet till en smulig massa.
Tillsätt yoghurt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg, om degen känns torr tillsätt kallt vatten.
Låt degen vila i kylskåpet 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
(varmluft 200 grader)
Blanda ihop alla ingredienserna till täcket i en bunke.
Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper.
Överför din kavlade deg till pajformen och tryck ut kanterna, skär bort överbliven deg.
Nagga degen i formen med en gaffel och förgrädda pajskalet i cirka 10-12 minuter.
Fyll ditt förgräddade pajskal med kallt pulled pork kött och strö majs ovan på.
Täck sedan med röran och bre ut till ett täcke.
Grädda din pulled paj i nedre delen av ugnen cirka 20-25 minuter.
Servera med en god sallad!
MUMS!!!