Idag tänkte jag bjuda er på mitt recept av Spröda Drömmar.
Jag gjorde tre olika sorters smaksättning.
Den första från vänster är en vanlig vaniljdröm, i mitten har vi chokladdrömmar och sist men inte minst Mandel & kardemumma.
Dessa småkakor är otroligt lätta att baka och blir farligt goda :)
Går utmärkt att frysa!
Viktväktare: 2 sp/st
30 st/sats
Vaniljdrömmar:
50 g bregott mellan
1 dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
½ dl solrosolja
½ tsk hjorthornsalt
2 dl vetemjöl
Chokladdrömmar:
50 g bregott mellan
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
1 msk kakao
½ dl solrosolja
½ tsk hjorthornsalt
1½ dl vetemjöl
Mandel & Kardemummadrömmar:
50 g bregott mellan
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
½ dl solrosolja
½ tsk hjorthornsalt
1 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör bregott, socker och vaniljpulver smidigt.
(Här kan du tillsätta egen smaksättning, som tex: kakao eller kardemumma)
Tillsätt oljan lite i taget under omröring.
Arbeta sist i mjöl och hjorthornsalt, jag använder alltid mina händer.
(Gör du den ena varianten med mandelmjöl så tillsätter du det tillsammans med mjölet)
Rulla små kulor av degen (jag fick ut 30 st lagom kulor).
Rulla försiktigt i handflatan eftersom degen är väldigt skör.
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 min.
Låt kakorna svalna på plåten innan du rör dom.
Njut av dina spröda & frasiga Drömmar <3
Ha en fantastisk dag!