Min variant på klassiska New York Cheesecake!
Härligt krämig och len, frisk smak av citron.
Går utmärkt att göra någon dag innan den ska serveras, perfekt till festliga tillställningar.
Servera med säsongens frukt och bär!
Viktväktare: 7 sp/bit
12 bitar
Ingredienser:
200 g digestivekex, utan socker
75 g bregott mellan
300 g färskost light, naturell
1½ dl kondenserad mjölk
3 ägg
½ dl citronsaft
Garnering:
200 ml Healthyco jordgubbs sylt
Jorgubbar
Hallon
Blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa digestivekexen till smulor.
Smält bregott och blanda ner i kexsmulet.
Tryck ut smul blandningen i en 24 cm springform.
Grädda i nedre delen av ugnen i 5 minuter, låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa färskosten fluffig, tillsätt sedan kondenserad mjöl och vispa smeten slät.
Tillsätt ett ägg i taget medan du vispar.
Rör sist ner citronsaft, häll smeten över den förgräddade botten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 25-30 minuter.
Låt cheesecaken kallna, bred sedan ett lager med Healtyhco jordgubbssylt på och dekorera sedan med valfria frukter eller bär.