En variant på på ugnspannkaka i en söt tappning!
Ljuvliga Pannkaksmuffins bakade i en muffinsplåt.
Passar både som en lyxig frukost, lunch eller varför inte till kalaset :)
Viktväktare: 4 sp/ port inkl. Tillbehör
(Räknat på 6 port)
4-6 port.
(16-18 st)
Ingredienser:
2 dl vetemjöl (self rising)
2 dl osötad mandelmjölk
1 dl sötströ
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
6 ägg
3 msk Bregott mellan
Garnering:
Healtyhco jordgubbssylt
Säsongens bär
Kvarg/yoghurt
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Varmluft 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ner mandelmjölken med en elvisp till en slät smet.
Smält smöret, spara lite till att smöra muffinsplåten.
Vispa ner det smälta smöret.
Vispa till sist ner ett ägg i taget medan du vispar.
Smöra muffinsplåten, fyll varje behållare till hälften med smet.
Grädda mitten av ugnen i cirka 10-12 min.
När dom åker ut ur ugnen sjunker dom ihop, perfekt att fylla de med godsaker :)
Servera pannkaksmuffinsen med lite sylt, kvarg och toppa med favorit bären.
Smaklig måltid!