lördag 5 oktober 2019

Chokladpinnar

En chokladig småkaka med en touch av kaffe, 
perfekt till en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk.
Väldigt enkelt recept som går snabbt att slänga ihop :)

1 sp/ 2 chokladpinnar


45-50 st

 50 g bregott mellan
2 äggulor
1½ dl sötströ
1 msk ljus sirap
2 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
2½ dl vetemjöl
3-5 tsk starkt kallt kaffe
------------------------------------
2 msk pärlsocker
äggvita

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om så allt blandats.
Häll sedan i resten av ingredienserna och knåda degen så den går ihop.
Dela degen i tre delar och rulla ut längder, lägg längderna på bakplåtspapper.
Platta sedan ut längderna försiktigt med fingrarna.
Pensla längderna med äggvita och strö sedan på pärlsocker.
Grädda pinnarna i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
Skär sedan längderna medans dom är varma i lagom stora bitar.
(jag fick ut 18 lagom stora bitar av varje längd)
Förvara småkakorna i en sluten burk eller i en stängd påse.

---------------------------------------------------------------

Nu njuter jag av en kopp kaffe och två härligt goda chokladpinnar
Endast 1 sp :D