En härlig kryddig kycklinggryta som är perfekt nu till hösten när kylan tränger på.
Mycket smaker av bland annat spiskummin, chili och kanel.
Går utmärkt att variera grönsakerna i grytan, jag brukar säga ta vad du har i kylen.
Utmärkt rätt att göra matlådor av, eftersom det blir mycket mat av det och grytan håller sin kryddiga smak :)
Serveras med kokt ris!
6 sp/port
6 port
700 g Kycklingbröstfilé
3 msk vetemjöl
3 tsk malen koriander
2 tsk spiskummin
3 tsk kanel
2 tsk stark chili krydda
1 gul lök
½ purjolök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul paprika
1 burk kokta kikärtor
1 burk krossade tomater á 400g
2 kycklingbuljong tärningar
5 dl vatten
salt
peppar
3-4 tsk rapsolja
Gör så här:
Börja med att skära till kycklingen i mindre bitar.
Blanda vetemjöl, koriander, kanel, chili, spiskummin, salt och svartpeppar.
Blanda sedan ner kycklingbitarna i mjölblandningen så att det fördelas jämt över kycklingen.
Hacka gul lök, purjolök och vitlöken , lägg i en bunke.
Skala morötterna och skiva dom i medeltunna skivor, lägg även i bunken.
Ansa och skär paprikan i skivor och lägg även i bunken.
Hetta upp oljan i en gryta och ha sedan i kycklingen.
Sänk värmen och låt kycklingen brynas i cirka 5 minuter eller tills den fått fin färg.
Ta ur kycklingen och bryn grönsakerna lite snabbt tills löken är mjuk.
Häll sedan i krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
Låt koka upp och lägg sedan i kycklingen och kikärtorna.
Sänk värmen och låt grytan småputtra under lock i cirka 25-30 minuter.
Rör om då och då så att det inte bränns i botten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris eller ljumna libabröd!