lördag 12 oktober 2019

Kryddig Kycklinggryta


En härlig kryddig kycklinggryta som är perfekt nu till hösten när kylan tränger på.
Mycket smaker av bland annat spiskummin, chili och kanel.
Går utmärkt att variera grönsakerna i grytan, jag brukar säga ta vad du har i kylen.
Utmärkt rätt att göra matlådor av, eftersom det blir mycket mat av det och grytan håller sin kryddiga smak :) 
Serveras med kokt ris!

6 sp/port


6 port

700 g Kycklingbröstfilé
3 msk vetemjöl
3 tsk malen koriander
2 tsk spiskummin
3 tsk kanel
2 tsk stark chili krydda
1 gul lök
½ purjolök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 gul paprika
1 burk kokta kikärtor
1 burk krossade tomater á 400g
2 kycklingbuljong tärningar
5 dl vatten
salt 
peppar
3-4 tsk rapsolja

Gör så här:

Börja med att skära till kycklingen i mindre bitar.
Blanda vetemjöl, koriander, kanel, chili, spiskummin, salt och svartpeppar.
Blanda sedan ner kycklingbitarna i mjölblandningen så att det fördelas jämt över kycklingen.

Hacka gul lök, purjolök och vitlöken , lägg i en bunke.
Skala morötterna och skiva dom i medeltunna skivor, lägg även i bunken.
Ansa och skär paprikan i skivor och lägg även i bunken.

Hetta upp oljan i en gryta och ha sedan i kycklingen.
Sänk värmen och låt kycklingen brynas i cirka 5 minuter eller tills den fått fin färg.
Ta ur kycklingen och bryn grönsakerna lite snabbt tills löken är mjuk.
Häll sedan i krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
Låt koka upp och lägg sedan i kycklingen och kikärtorna.
Sänk värmen och låt grytan småputtra under lock i cirka 25-30 minuter.
Rör om då och då så att det inte bränns i botten.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris eller ljumna libabröd!