söndag 24 november 2019

Saffrans skorpor

Saffran är just nu min favorit smaksättning, man kan göra så mycket med saffran.
Idag gick jag och storhandlade och såg en burk med saffrans skorpor, blev så sugen så att jag skyndade mig hem för att börja klura på ett mumsigt recept.
Väldigt enkla att göra och man kan variera dom på många olika sätt :)
Tex: kan du hacka ner lite nötter, ha i russin eller så varför inte hacka ner lite choklad.
Jag körde på naturella idag <3

1 grön sp/st


30 st

Ingredienser:
50 g margarin 60%
1 pkt saffran (0.5g)
1 ägg
1 dl sötströ
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver¨

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet tillsammans med saffran.
Häll över i en bunke och rör ner ägget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i bunken.
Knåda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i två lika stora delar och forma varje bit till längder.
Jag vet att det kan vara svårt att få ihop längderna men tålamod :)
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 120 grader.
Skär försiktigt längderna med en sågtandad kniv så inte dina skorpor faller isär.
(dom är väldigt ömtåliga)
Ungefär 1 cm tjocka skivor.
Lägg tillbaka skorporna på bakplåtspappret och låt dom torkas mitt i ugnen i 15 minuter.
Förvara i en försluten burk eller en påse.

NJUT AV SMAKEN OCH DOFTEN!